Chimney fans since 1957

Se vores spændende ledige stillinger og bliv en del af holdet.

Inspiration, tips og tricks til din brændeovn og et sundere indeklima.

Vores stolte rejse fra en håndlavet røgsuger i Sorø til en global markedsleder med fokus på den grønne omstilling.

Forhandlerportal til eksisterende forhandlere og partnere.

Find din nærmeste forhandler.

Tips og gode råd

31. juli 2024 · 2 min

Er din brændeovn klar til stormvejr?

Forbered din brændeovn til stormvejr. En brændeovn er en pålidelig varmekilde, men stormvejr kan udfordre dens ydeevne og sikkerhed. Når vejret bliver ekstremt, er det vigtigt at forberede din brændeovn på de forhold, den kan blive udsat for. Stormvejr kan forårsage kraftige vindstød, regn og sne, som kan påvirke både forbrændingen og røgaftrækket i din…

Forbered din brændeovn til stormvejr.

En brændeovn er en pålidelig varmekilde, men stormvejr kan udfordre dens ydeevne og sikkerhed. Når vejret bliver ekstremt, er det vigtigt at forberede din brændeovn på de forhold, den kan blive udsat for. Stormvejr kan forårsage kraftige vindstød, regn og sne, som kan påvirke både forbrændingen og røgaftrækket i din skorsten. Derfor er det essentielt at tage nogle grundlæggende forholdsregler for at sikre, at din brændeovn fungerer optimalt, selv når vejret viser sig fra sin værste side.

Hvordan påvirker dårligt vejr min brændeovn?

Dårligt vejr kan have en betydelig indvirkning på, hvordan din brændeovn fungerer. Når stormvejr rammer, kan kraftige vindstød skabe undertryk, hvilket kan få røg og gasser til at trække tilbage ind i dit hjem i stedet for at blive ført ud gennem skorstenen. Dette kan føre til ubehagelige lugtgener og sundhedsskadelige forhold for hjemmets beboere.

Regn og sne kan også spille en rolle ved at blokere skorstenen eller gøre brændet vådt, hvilket gør det sværere at få en god forbrænding. Vådt brænde brænder dårligere og kan producere mere røg, hvilket yderligere kan forværre problemet med røgudslip i hjemmet. Derudover kan vand, der trænger ind i skorstenen, beskadige både skorstenen og selve brændeovnen, hvilket kan føre til dyre reparationer.

Når vejret er dårligt, er det derfor vigtigt at være opmærksom på disse potentielle problemer og forstå, hvordan de kan påvirke din brændeovn.

Hvor høj skal en skorsten være til en brændeovn?

En korrekt dimensioneret skorsten er afgørende for, at din brændeovn kan fungere effektivt, især under dårligt vejr. Men hvor høj skal en skorsten være til en brændeovn? Generelt bør skorstenen være mindst 4,5 meter høj fra brændeovnen til toppen af skorstenen for at sikre tilstrækkelig træk og røgafledning. Dette sikrer, at røgen effektivt fjernes fra hjemmet og mindsker risikoen for tilbageslag af røg indendørs.

Skorstenens højde bør også tage hensyn til tagets hældning og højden på omkringliggende bygninger og træer. Skorstenen skal mindst være 60 cm højere end tagryggen eller andre forhindringer inden for en radius af tre meter. Dette er vigtigt for at sikre, at røgen ledes væk fra huset, selv under blæsende forhold.

En korrekt installeret og dimensioneret skorsten er ikke kun vigtig for effektiv røgafledning, men også for sikkerheden. En for lav skorsten kan føre til utilstrækkelig træk, hvilket kan resultere i dårlig forbrænding og øget risiko for kulilteudslip i hjemmet. Sørg derfor for at få professionelle råd og eventuelt hjælp til installationen af din skorsten for at sikre, at den opfylder alle nødvendige krav og standarder.

Sådan håndterer du dårligt vejr med en brændeovn.

Først og fremmest bør du sørge for regelmæssig vedligeholdelse af både brændeovnen og skorstenen. Dette inkluderer at rense skorstenen for sod og andre blokeringer, som kan forhindre en effektiv røgafledning. En ren skorsten reducerer risikoen for røgtilbageslag og forbedrer forbrændingen.

En røgsuger kan også være en fremragende løsning til at forbedre trækket i skorstenen under dårligt vejr. En røgsuger er en elektrisk enhed, der monteres på toppen af skorstenen og hjælper med at skabe et konstant og pålideligt træk, uanset vind- og vejrforhold. Dette sikrer, at røgen effektivt ledes ud af skorstenen, hvilket reducerer risikoen for røgtilbageslag og forbedrer forbrændingseffektiviteten. Røgsugeren kan især være nyttig i områder med hyppige vindstød eller ustabile vejrforhold, hvor naturligt træk kan være utilstrækkeligt.

Installationen af en stormhætte på skorstenen kan være en effektiv løsning til at beskytte mod kraftig vind og nedbør. Stormhætten hjælper med at forhindre, at regn og sne trænger ind i skorstenen og skaber problemer med fugt og blokeringer. 

Ved at følge disse trin kan du håndtere dårligt vejr med en brændeovn og sikre, at din varmekilde forbliver pålidelig og effektiv, uanset vejret udenfor.

Læs mere om røgsugere her.

Hør Flemming fortælle om fordelene ved en røgsuger.

Relaterede emner

Tips og gode råd
Har du udfordringer med optænding af din brændeovn?
31. juli, 2024
Tips og gode råd
Oplever du sod på glasset i din brændeovn?
31. juli, 2024
Tips og gode råd
Har du styr på optænding af pejs?
31. juli, 2024
Tips og gode råd
Er dit luftspjæld i brændeovnen justeret korrekt?
31. juli, 2024

exodraft

Vi brænder for effektiv energioptimering

Kontakt os

Lad os hjælpe dig med den rigtige løsning

Adresse

Industrivej 10
5550 Langeskov
Denmark

Kontakt rådgiver

Skriv til os for at komme i kontakt med en rådgiver

Adresse

Industrivej 10
5550 Langeskov
Denmark

Du er en stjerne

Tak for din henvendelse

Bliv kontaktet

Spørgsmål? Skriv til os og få svar

Adresse

Industrivej 10
5550 Langeskov
Denmark

Du er en stjerne

Tak for din henvendelse