tysk flag engelsk flag US flag norsk flag svensk flag fransk flag finsk flag

Røgproblemet blev løst

produkter

En nylig opført fem soveværelses bungalow ved stranden i Pagham West Sussex har modtaget en klage fra naboen, som har kontaktet den lokale myndighed

Wayne Underwood byggede sit nye hjem i 2008-2009. Han installerede både centralvarme og en brændeovn, som var meget lig den han tidligere havde ejet og nydt godt af i sin ombyggede jernbanevogn. Da det kølige eftervårsvejr i 2009 startede, og brændeovnen blev regelmæssigt brugt, begyndte usædvanlige lokale vind-og vejrforhold at volde røgproblemer med brændeovnen ”Røgen ville nogle dage, bogstavelig talt, rulle ned af skorstenssiden og ind i min nabos have”, forklarer Wayne Underwood. ”Min nabo beklagede sig og informerer den lokale myndighed om problemet, så noget måtte der gøres”.

Fik hjælp online

Hr. Underwood troede til at starte med, at hvis han tilførte fem ekstra rækker mursten til skorstenen, så ville det løse problemet. Men problemet blev ikke løst og derfor søgte han efter hjælp på internettet. På exodrafts hjemmeside fandt han råd og vejledning til hvordan virksomhedens røgsugersystemer leverer et yderst kontrolbart skorstenstræk uanset de udendørs vind-og vejrforhold.

Han kontaktede den adm. direktør i exodrafts britiske afdeling om sit røgproblem. Den adm. direktør arrangerede, at exodrafts teknologiske center, Chimlue Ltd., ville levere et røgsugersystem til hr. Underwood efter hans specifikationer. Røgersugersystemet blev installeret efter exodrafts råd og vejledning.

brændene træ
RSV røgsuger på hvid skorsten

Problemet blev løst

Hr. Underwood blev dog skuffet umiddelbart efter installationen af røgsugersystemet, da det ikke virkede optimalt. Der manglede data om lokale vind-og vejrforhold. exodrafts adm. direktør satte sig for at løse problemet og ankom med måleudstyr for at inde en løsning.

Han bestilte en ny og større røgsuger med mulighed for et betydeligt kraftigere skorstenstræk. Wayne Underwood installerede den nye røgsuger, og røgproblemet blev løst. ”Min nabo var tilfreds med at problemet blev løst. Det er ikke muligt at inde en mere hjælpsom leverandør end exodraft”.

Bedre ydelse fra brændeovnen

Wayne Underwoods brændeovn er med sikkerhed blevet mere effektiv efter installationen af røgsugersystemet. ” Røgsugeren gør at skorstenstrækket er konstant, og det er uanset hvordan vejret forholder sig.” siger han. ” Jeg kan kontrollere hvor lysstærk ilden skal være, og bevare et minimumsforbrug af brændsel”.

Firewood

Relaterede produkter

GSV

exodrafts røgsuger type RSV er en udsugningsventilator konstrueret med et kraftigt vertikalt afkast.

EFC16 styringsystem

EFC 16 er en elektronisk hastighedsregulator til manuel betjening af exodraft røgsugere.

Skriv til os for et UFORPLIGTENDE bud på hvordan du løser dine røgproblemer.