tysk flag engelsk flag US flag norsk flag svensk flag fransk flag finsk flag

Varmegenvinding hos DOT i Ferritslev

Vi er i dag på besøg ved DOT i Ferritslev på Fyn i Danmark. DOT er Nordens førende full-service leverandør af overfladebehandling af metal.

I afdelingen i Ferritslev er de eksperter i varmgalvanisering. Det flydende zink, som bruges i processen, afgiver store mængder overskudsvarme, hvorfor DOT investerede i et varmegenvindingsystem fra exodraft.
Den genvundende varme anvendes til at opvarme 13 forbehandlingskar, som tidligere blev opvarmet via et gasfyr.

Ifølge fabrikschef Dennis Nielsen har varmegenvinding på røggassen betydet betragtelige besparelser:
”Vi brugte før over 1 million KW-timer i gas til at opvarme vores forbehandlingskar. Den energi kommer nu i stedet fra varmegenvindingssystemet og besparelsen betyder en tilbagebetalingstid på 2,6 år. Samtidig udleder vi nu væsentlig mindre co2 og NOx.”

exodraft har sørget for hele projektet fra start til nøglefærdig løsning, noget som Dennis Nielsen har sat pris på.

exodraft har være meget professionelle og suveræne med implementeringen. De har styret hele projektet inkl. underleverandørene, så vi har kun haft et sted at henvende. Jeg kan bestemt anbefale exodraft til andre virksomheder. Har din virksomhed overskudsvarme, så tag kontakt til dem i dag.”

Varmegenvinding er sund fornuft og gavner både økonomi, drift og miljø. Besøg exodraft-varmegenvinding.dk, hvis du vil vide mere, om hvordan du kan genvinde overskudsvarmen i din virksomhed og kontakt os i dag for en gratis analyse af potentialet!

varmemåling

  Udfyld denne formular, så vi kan beregne dit varmegenvindingspotentiale:

  Hvad påtænker I at anvende den genvundne varme til (du kan vælge flere svarmuligheder)?
  Salg til fjernvarmeforsyningenGenanvendelse i produktionsprocesserLuftgardin og luftvarmeanlægOpvarmning af kontorer & produktionsfaciliteterAbsorptionskølereVarmt vand til badefaciliteterVarmt vand til rengøringAndet

  Relaterede produkter

  basicplate

  Varmegenvindingsenheder til høje temperaturer i Basic Serien fra exodraft genvinder ubrugt energi fra røggasser og procesluft. Disse enheder er beregnet til at fungere ved røggastemperaturer på op til 600 °C på luftsiden.

  CFIR

  CFIR inline fan leverer mekanisk træk til gas-, olie- og dampinstallationer.

  Designet til at arbejde ved kontinuerlige røggastemperaturer på op til 600 °C, CFIR inline fan kan installeres både lodret og vandret i dit kanalsystem, indendørs såvel som udendørs (fra -40 °C til +50 °C), hvilket giver dig mere designfrihed.

  Skriv til os for et UFORPLIGTENDE bud på hvordan du løser dine røgproblemer.