tysk flag engelsk flag US flag norsk flag svensk flag fransk flag finsk flag

Varmegenvinding hos Kverneland Group

Kverneland Group er en førende international virksomhed, der udvikler, producerer og distribuerer landbrugsmaskiner og -tjenester.
Et stærkt fokus på innovation giver os mulighed for at levere et unikt og bredt produktsortiment af høj kvalitet. Kverneland Group tilbyder et omfattende udvalg af produkter rettet mod det professionelle landbrugsområde, der dækker områderne jord- og såningsudstyr, foder- og balleudstyr, gødskning, sprøjtning og elektroniske løsninger til landbrugstraktorer og -maskiner.
Virksomheden blev grundlagt i 1879.
Kverneland koncernens fabrikker er placeret i Norge, Danmark, Tyskland, Frankrig, Holland, Italien, Rusland og Kina. Koncernen har egne salgsselskaber i 17 lande og eksporterer til yderligere 60 lande. Ved udgangen af 2018 havde Kverneland koncernen 2482 medarbejdere.

En stor del af produktionsprocessen i fabrikken involverer store ovne, som bruges inden for fremstilling af vores kunders maskiner. Disse ovne producerer store mængder varme som en del af metalhærdningsprocessen.
Denne varme blev lukket ud i atmosfæren. Hvilket ikke er godt for miljøet og også en forspildt mulighed for at udnytte dette biprodukt fra produktionsprocessen.
Desuden gør ovnen også arbejdsmiljøet ubehageligt for arbejdere tæt på disse maskiner, idet den giver et varmt og fugtigt indeklima.

“Jeg kan virkelig anbefale at få exodraft til at komme ud og kigge på tingene og lave et system. Varmegenvindingen gavner både miljøet og din bundlinje.”
– Jakob Klokker, Assistant Project Manager

Vi har udviklet et varmegenvindingssystem til Kverneland Group, der fokuserer på mekanisk trækstyring og varmegenvinding fra metalhærdningsprocesserne. Vores teknologiske løsninger forbedrer skorstenstrækket og forøger dermed varmens ydeevne og forbedrer luftstrømmen, og indfanger og omdanner derefter spildvarmen til en brugbar ressource.
Spildvarmen kan derefter genanvendes og bruges til at opvarme fabrikslokalerne, men der produceres meget mere varme, end der er brug for til det formål. Den overskydende varme sendes derfor tilbage til fjernvarmenettet, hvilket vores klient får betaling for. Varmegenvindingen kan overvåges eksternt og online ved hjælp af exodrafts Trendlog, der overvåger input, output og beholdning af røggasser.

“Det har fungeret fejlfrit. Vi har helt sikkert været glade for dem, og de er stadig klar til at hjælpe, hvis behovet skulle opstå. Vi skal bare ringe til dem, og de er altid hurtige til at svare.”
– Jakob Klokker, Assistant Project Manager

Varme produceret i fabrikken bruges nu som opvarmning til produktionsanlægget, og al overskydende varme kan bruges til at generere en ny indtægtskilde til virksomheden.
Det er en god tilskyndelse til at reducere mængden af varme, der bliver lukket ud i atmosfæren, og en kontant belønning for miljømæssige forbedringer.
Derudover har de ansatte nu bedre arbejdsmiljø, da ovnene ikke længere er så ubehageligt varme at arbejde ved. Vi er også sluppet af med en den lugt af diesel, som før hang i luften.

varmemåling

  Udfyld denne formular, så vi kan beregne dit varmegenvindingspotentiale:

  Hvad påtænker I at anvende den genvundne varme til (du kan vælge flere svarmuligheder)?
  Salg til fjernvarmeforsyningenGenanvendelse i produktionsprocesserLuftgardin og luftvarmeanlægOpvarmning af kontorer & produktionsfaciliteterAbsorptionskølereVarmt vand til badefaciliteterVarmt vand til rengøringAndet

  Relaterede produkter

  Compact Safe80

  Varmegenvindingsenheder til høje temperaturer i Safe Serien fra exodraft genvinder ubrugt energi fra røggasser og procesluft. Disse enheder er beregnet til at fungere ved røggastemperaturer på op til 400 °C på luftsiden.

  GSV

  exodrafts røgsuger type RSV er en udsugningsventilator konstrueret med et kraftigt vertikalt afkast.

  Skriv til os for et UFORPLIGTENDE bud på hvordan du løser dine røgproblemer.