Street food laves ofte over åben ild, som er drevet af f.eks. gas, kul eller træ. Og uanset om street food serveres fra en mobil enhed, eller madvogn som det kaldes, eller om der serveres fra en street-food arkade, er udfordringerne med åben ild og skorstenstræk de samme.
En madvogn vil i sagens natur være udstyret med en meget kort skorsten, hvor det vil være nærmest umuligt at opnå tilstrækkeligt naturlig træk. Når skorstenen er kort, vil det være svært at tænde op, ligesom madvognen vil blive fyldt med røg og os.
En mindre model exodraft røgsuger vil her være løsningen. Denne vil sikre korrekt træk, ensartet tilberedning og sikre et godt indeklima / arbejdsmiljø for personalet, der betjener madvognen.
Også i street food arkader tilberedes meget af maden over åben ild. Udfordringerne er nogle af de samme, men forskellen her er at der typisk er samlet mange forskellige køkkener som hver især har udsugning. Det betyder at der kan opstå modsat rettet træk i en skorsten uden mekanisk skorstenstræk.
Med en exodraft røgsuger undgås det modsat rettede træk og skorstensføringen kan udføres med alle de bøjninger og den længde som ønskes.
Når der er ordentlig træk i skorstenen, vil røg og os ikke ende ude i lokalerne, hvilket er til glæde for både gæsterne og personalet.