tysk flag engelsk flag US flag norsk flag svensk flag fransk flag finsk flag

Varmegenvinding og mekanisk trækstyring til Bryggerier og destillerier

bryggeri cover

Virksomheder står ofte over for det dilemma at gøre produktionsprocesserne så effektive som muligt samtidigt med at ressourcerne skal udnyttes fuldt ud.

Varmegenvinding er en proces, som omskaber overskydende varme, som ellers går til spilde eller sendes ud i atmosfæren, til nyttig energi, der kan finde praktisk anvendelse i produktionen eller andre steder.

For bryggerier og destillerier, hvor alkoholproduktionen kræver høje temperaturer, er det særligt attraktivt at benytte sig af varmegenvinding i produktionssystemet.

Man kan opnå mange fordele ved at genbruge overskydende varme. I bryggerier kan man f.eks. sænke CO2-udledningen fra de produktionsfaser, som medfører store mængder varmespild, herunder kogning af urten og gæring, ved hjælp af exodrafts varmegenvindingsteknologi.

I destillerier, hvor målet er at forøge alkoholprocenten i produktet, anvendes en stor mængde varmt vand, som normalt opbevares i tanke. Denne varme, som ofte bare forsvinder i luften, kan genbruges ved at omdanne den til energi.

Så bryggerier og destillerier kan få store fordele ved at installere exodrafts varmegenvindingssystem, som mindsker mængden af energi, der går til spilde i disse faser i alkoholproduktionen, og dermed i sidste ende nedbringer produktionsomkostningerne.

sp-system

exodraft henvender sig til en bred vifte af brancher og tilbyder muligheder for at reducere omkostningerne og forbedre produktionseffektiviteten ved at genvinde varme i produktionsprocessen.

Når du har udstyret din virksomhed med det rigtige exodraft– varmegenvindingssystem, bliver investeringen hurtigt tjent ind igen inden for få år.

Det er ikke kun gavnligt for din virksomhed i forhold til energibesparelse og reduktion af omkostninger, men også godt for miljøet, når man tænker på den nedsættelse af CO2-aftrykket, som det resulterer i.

Trækstyring er en anden vigtig faktor. Man bør effektivt kunne kontrollere røggasser og damp i produktionsprocessen og ikke være afhængig af ydre faktorer såsom vejr eller udetemperatur.

Særligt i bryggerier, hvor man bruger kedler, kan exodrafts mekaniske trækstyring bruges til at kontrollere at skorstenstrækket er regelmæssigt og dermed spare energi.

Ved at installere vores mekaniske trækstyring, som opretholder et konstant trækniveau uden at man skal styre det manuelt, kan bryggerier og destillerier spare ressourcer ved at tilpasse sig skiftende ydre forhold. Dermed sparer dette system energi og andre udgifter og reducerer produktionstiden.

Før vores ingeniører installerer systemet, kortlægger de først behov og gennemførlighed ved at studere det pågældende bryggeri/destilleri.

Når produktionen er gennemanalyseret, installeres præcis det exodraft-produkt, som er optimalt til varmegenvinding i systemet, f.eks. vores BP500 varmegenvindingsenhed, bypass spjæld BD350 (enkelt eller separat skorsten) eller en kanalventilator afpasset produktionsprocessen.

Ved hjælp af vores team af kvalificerede ingeniører giver exodraft hver enkelt kunde en unik løsning, der hjælper med at forudsige hvor meget energi, der kan spares i dit bryggeri, destilleri eller anden lignende virksomhed.

Når du har fået en vurdering af din potentielle omkostningsreduktion, er du et skridt tættere på et mere effektivt produktionssystem, som både gavner din virksomhed og miljøet.  

    Udfyld denne formular, så vi kan beregne dit varmegenvindingspotentiale:

    Hvad påtænker I at anvende den genvundne varme til (du kan vælge flere svarmuligheder)?
    Salg til fjernvarmeforsyningenGenanvendelse i produktionsprocesserLuftgardin og luftvarmeanlægOpvarmning af kontorer & produktionsfaciliteterAbsorptionskølereVarmt vand til badefaciliteterVarmt vand til rengøringAndet