C.F Tietgens Boulevard 41, DK-5220 Odense SØ
Tlf: +45 7010 2234
Følg os:

  Vores drøm blev til virkelighed

  Et exodraft røgsugersystem fuldendte vores nye tilbygning

  Vi bor i et ældre bondehus og skulle opføre en tilbygning. Vi var enige om, at lys var utrolig vigtigt, derfor blev løsningen et glasparti mellem den nye og den gamle bygning. Glaspartiet skulle fungere som en slags udestue der, kombineret med en brændeovn, skulle hjælpe med opvarmningen igennem vinteren. Brændeovnen var selvfølgelig også for hyggens skyld.

  Vi ville bevare arkitekturen for ikke at ødelægge husets arkitektur og for at undgå at skorstenen skæmmede udsigten fra den nye tilbygning, var det meget vigtigt for os at få så lav en skorsten som muligt. Det kunne dog betyde, at der var stor risiko for, at trækket i skorstenen ikke blev godt nok, men også at røgen hurtigt kunne sprede sod hen over vores glastag.

  Ingen sod og støv som i ‘gamle dage’

  Løsningen var, at vi fra begyndelsen monterede en exodraft røgsuger, og det var det helt rigtige valg for os – og vores hus. Vi har fået den skorstenshøjde, vi ønskede, og der har ikke været problemer med træk eller røg på noget tidspunkt. Ud over den byggefrihed, røgsugeren gav os, har løsningen også betydet, at brændeovnens store glaslåge aldrig soder til, og ovnen ”støver” slet ikke så meget, som vi var vant til med den gamle brændeovn uden røgsuger.

  Posted by cst / Posted on 23 Feb
 • Post Comments 0

  Drop us a line

  Your email address will not be published. Required fields are marked *