C.F Tietgens Boulevard 41, DK-5220 Odense SØ
Tlf: +45 7010 2234
Følg os:

  En vanskelig aftrækskanal

  Montering af en stor, betagende pejs for at skabe en imponerende reception og forhal

  Under en komplet istandsættelse af Eglinton Arms Hotel i Eaglesham, stødte arkitekter fra irmaet Platform 9 International, som tilbyder indretnings- og arkitektoniske serviceydelser, på mange udfordringer. En af dem var, at montere en stor, betagende pejs for at skabe en imponerende reception og forhal.

  En pejs var det ideelle valg af midtpunkt til dette rum, men centralt placeret og med værelser lige ovenover, blev monteringen af et ildsted problematisk.

  Den eneste egentlige mulighed var, at gøre brug af en ellers overlødig ventilationsskakt mere end to meter væk fra pejsens ideelle placering.

  En vanskelig aftrækskanal som denne, ville aldrig kunne fungere på en sikker og naturlig måde, så Platform 9 International kontaktede exodraft for at få en røgsuger designet til formålet

  At vælge den rigtige røgsuger

  Den store åbne pejs virker imponerende. Med den størst tænkelige pejs og det bedst mulige visuelle resultat i mente, anbefalede exodraft en røgsuger, der ville virke tilfredsstillende under de fysiske begrænsninger.

  Takket være det sikre fail-safe system i exodrafts røgsuger, kunne Platform 9 International konstruere en 120 x 110 centimeter ensidet pejs, til trods for den meget vanskelige aftrækskanal.

  Fyrkassen blev bygget i mursten med en forarbejdet, støbt samlekanal. Den blev forbundet med en dobbeltvægget aftrækskanal op til taghøjde og afsluttet med en exodraft røgsuger.

  Posted by cst / Posted on 22 Feb