tysk flag engelsk flag US flag norsk flag svensk flag fransk flag finsk flag

Røgsugere

Røgsuger 

Garanteret forbedret træk og nem optænding af brændeovn uden røg

Ved at installere en Exodraft-røgsuger på din skorsten opnår du nem og hurtig optænding uden en tilsodet ovn. Og med fjernbetjeningen i hånden vil du være i stand til at styre den fra din lænestol. Således opnår du den fulde fornøjelse af din brændeovn uden nogen af ulemperne.

Der er altså rigtigt mange gode grunde til at købe en røgsuger. Lige fra komfort ved optænding, til et åbenlyst svar omkring sundhed. Du får mere varme ud af dit brænde og ikke mindst vil man kunne få langt mere glæde ud af sin brændeovn ved blot at have en røgsuger.

 

Hvad er en røgsuger?

En røgsuger er en elektrisk ventilator, der kan tåle høje temperaturer. Røgsugeren bliver installeret i toppen af din skorsten hvor den virker som en emhætte. Den laver derfor det optimale træk i samme øjeblik der tændes for den. Her sidder den så og sikrer at din pejs eller brændeovn ikke oser til, men får luft nok til at brænde rent hele dagen. Røgsugeren gør dette ved at skabe et negativt tryk i skorstenen, som gør det nemt at tænde op og fylde mere brænde op uden der kommer røg og lugt ind i stuen. Samtidig undgår du at glasset soder til – og kan derfor nyde ilde og varmen i fulde drag.

Slip for røg i stuen og røggener fra din brændeovn

I Danmark findes ca. 750.000 brændeovne. Brændeovnen er en CO2 venlig og billig måde at få varme på og så er den med til at skabe hygge i mange hjem. Men er det svært at tænde op og bliver stuen fyldt med røg, så får man ødelagt den gode stemning inden man overhovedet har fået gang i brændeovnen.

Hvis du har en brændeovn ved du nok at det af og til kan være svært at tænde op. Det soder, der bliver røget til og der lugter i hele huset. Alt dette skyldes det dårlige træk der er i skorstenen. Mange tror at der bør være et naturligt træk i skorstenen. Dette er ganske vist også rigtigt. Men i dag hvor huse bliver mere og mere tætte samt udstyret med ventilation, får det naturlige træk i skorstenen simpelthen svære ved at fungere korrekt. Samtidig bliver brændeovne mere og mere energieffektive, hvorfor der ledes mindre varme ud i skorstenen. Da trækket opstår pga. varmen i skorstenen – og kulden udenfor, giver den manglende varme i skorstenen ligeledes problemer med manglende træk.

En røgsuger betyder færre sundhedsskadelige partikler

Røgen fra din brændeovn indeholder sundhedsfarlige partikler der er skadelige for kroppen.

Der er ganske vist nogle få råd du kan følge for at mindske udledningen af partikler, som f.eks. at tænde i toppen.  Dette vil dog kun mindske partikeludledningen en smule, og slet ikke være nok hvis du har dårligt træk i skorstenen.

Med dårligt træk følger en dårlig forbrænding – og dårlig forbrænding betyder er væsentligt forhøjet antal af både fine og ultrafine partikler. De ultrafine partikler er de farligste, fordi de kan trænge ind i lungerne og helt ud i blodbanerne. Her kan de skabe inflammatoriske tilstande og give sundhedsproblemer.

En røgsuger derimod sikre optimal forbrænding – og da optimal forbrænding betyder færre partikler, har exodraft bevist at der udledes 80% færre partikler i stuen og 20% færre partikler ved skorstenen når der er monteret en røgsuger på toppen.

Der er især til glæde for folk der har allergi eller astma. De kan nemlig slet ikke tåle partiklerne og derfor vil mange helt undlade at anvende brændeovnen. Dette er utroligt ærgerligt, specielt når der ikke skal mere til for at løse det end at montere en røgsuger fra exodraft.

Ved at bruge en exodraft røgsuger får du også mere varme ud af dit brænde. Når der skabes et stabilt træk der ikke bliver påvirket konstant af vind og vejr bliver forbrændingen bedre. Det betyder at du får op til 15% mere energi ud af dit brænde. Samtidig er den også nem at betjene, idet vi tilbyder flere forskellige former for fjernbetjeninger. Bla. vores Xzense, som er en trådløs fjernbetjening med nogle smarte selvstyrende funktioner.

Røgsugerne er produceret til at holde i mange år og kan tåle al slags vind og vejr og den varme som stiger op i skorstenen. Heller ikke larmen skal man bekymre sig om idet det er produceret med afbalancerede vinger og kuglelejer af høj kvalitet, således den nærmest kører lydløst.

 

Besøg dit lokale pejsecenter allerede i dag og få råd og vejledning om hvilken model, der passer netop til din pejs eller brændeovn. Du finder oversigten over vores forhandlere her.

 

Kilder brugt:

Har du brug for et UFORPLIGTENDE bud på hvordan du løser dine røgproblemer?

Kontakt din nærmeste forhandler